PROJECTS / קשור בסרט / Unbroken Culture Hero / Bunnies in Black & White / Umbilical Cord / Parking Frame / The Pig In The Art World
The Pig In The Art World / החזירונים בעולם האומנות
2014 - 2015
פרוייקט הגמר במגמת האומנות בתיכון.
3 תמונות: טכניקת קולאז’ של ציור בעיפרון ובאקריליק, שילוב ניירות סקיצה, עיתון ובריסטול ובד טול.
פיסלון: תפירה של בד ויניל הממולא באקרילן.
במהלך פרוייקט אמצע שנתי של מגמת האומנות בבית הספר תיכון ״היובל״, התבקשה קורשיא לעסוק בדימוי של גוף\חפץ בחלל.
הבחירה הייתה לעסוק בחיית החזירון בחלל.
מאז שהייתה ילדה, קורשיא תמיד אספה פריטים הקשורים בחזירונים- בובות, מדבקות, משחקים, ניירות, חולצות ועוד.
החזירונים הוורודים הללו הינם בין החיות האהובות ביותר על איב. הם חמודים ואף מושלמים בעיניינה, ידועים כחיה חכמה מאוד. אך, בעיני הרוב - חזיר- זוהי חיה תמהה (לא כשרה), ולא אהובה ביהדות ובאסלאם, אולי גם מרתיעה ומגעילה ובעלת ריח רע. הבחירה בחיזרון אולי גם נובעת מהרגשתה האישית של קורשיא בתיכון- לא מובנת על ידי הרוב.
בתחילת הפרוייקט התחילה קורשיא בהמצאה של חזירון משלה, שהפך עם הזמן למעין ״גיבור תרבות״ עבורה. חזירון זה עבר אינטרפטציה במדיומים שונים והפך לחזירון המופיע ביצירות של פרוייקט זה.
בהתחלה הוא הופיע בחלל האמיתי שבאטמוספרת כדור הארץ- הדבר הראשון שעליו חשבה כאשר קיבלה את המשימה לעסוק בדימוי של גוף\חפץ בחלל. מפרוייקט אמצע שנתי זה , הגיע הרעיון לפרוייקט הגמר של המגמה בתיכון.
קורשיא לקחה את דמות החזירון המהווה ״גיבור תרבות״ עבורה, שהרוב לא אוהב אותו או מייחס לו חשיבות מיוחדת כלשהי והחליטה שהוא יהיה בחלל עולם האומנות. כלומר- בעולם האומנות- והפכה אותו ליצירת אומנות כשלעצמו.
הפרוייקט מורכב מ-4 עבודות:
1. החזירונים בעולם האומנות המודרנית.
2. החזירונים בעולם העיתונים המבקשר את עולם האומנות.
3. החזירונים בעולם אומנות ריקודי הבלט.
בעבודות קולאז’ אלו, החזירונים מצויירים בפרספקטיבה שעולה משמאל לימין והם מחוברים אחד לשני בעזרת נקודת השקה- מוטיב זה נוצר בכדי להראות שהחזירון הוא לאוו דווקא חיה המייצגת משהו שלילי אלא משהו חיובי שעולה והינו עבור קורשיא יציר אונות.
4. פיסלון החזירון- תפור מבד ויניל ורוד ומבריק וממולא באקרילן- מייצג את החזירון בעולם האומנות ובחלל עצמו בכלליות.
פרוייקט זה נבחר על ידי משרד החינוך לתערוכה הארצית השנתית של בוגרי מגמות האומנות התיכוניות בארץ והוצג בגלריה שבאוניברסיטת חיפה.